lördag 16 april 2011

Vi är Guds medarbetare i välsignelsen

När välsignelsen läses i en gudstjänst är det tradition att församlingen står upp. Det är också vanligt att församlingsbor sträcker fram sina händer med handflatorna uppåt. Välsignelsen tas emot med öppna händer. Varför? Välsignelsen beskrivs i bibeln som en kraft, en gåva från Gud, som ibland medför materiellt välstånd, ibland en andlig gemenskap med Gud. Gesten när man öppnar sina händer för att ta emot välsignelsen är ett sätt att markera att vi vill ta emot Guds välsignelse. Genom att vi reser oss upp och öppnar våra händer visar vi med våra kroppar att vi vill vara Guds medarbetare, att vi är beredda att inrätta våra liv efter Guds vilja för att få del av Guds välsignelse.
Att vi bara lyssnar till att välsignelsen läses innebär inte att vi får något automatiskt skydd mot olyckor och lidande. Välsignelsen är inte en kraft som verkar oberoende av allt annat som vi gör i våra liv.
"Se, jag ställer er i dag inför välsignelse och förbannelse: välsignelse om ni lyder Herrens, er Guds, bud, som jag i dag ger er, förbannelse om ni inte lyder Herrens, er Guds, bud utan lämnar den väg jag i dag befaller er att gå och i stället följer andra gudar, som ni inte känner. (Femte Moseboken 11:26-28)
I vår dagliga kamp för att leva på ett riktigt sätt finns Gud med. Han vill välsigna oss när vi kämpar och strävar efter att leva efter hans vilja.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar