tisdag 26 april 2011

Kärlek och realism i ett äktenskap

En undersökning från SVT Rapport visar att många barn lider av att föräldrarna bråkar hemma. (Dagen) Att gifta sig och flytta ihop med en annan människa är en av de mest underbara saker en människa kan få vara med om.
"Därför skall en man överge sin fader och sin moder och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött." (Första Moseboken 2:24; 1917:års översättning)
Däremot måste man vara medveten om att det finns svårigheter i så gott som alla äktenskap. Det är bra om man redan från början är medveten om de vanligaste fällorna som finns, för att försöka undvika dem.
Inse att ni är olika och tro inte att äktenskapet gör så att ni på en gång börjar tycka eller göra på samma sätt. När Första Mosebok säger att man och hustru skall bli "ett kött" så handlar det inte om man blir helt lika varandra. Tillåt också varandra att vara olika och att ha egna intressen.
Att man blir "ett kött" innebär trots allt att man skall ha en hel del gemensamt. Det kräver att man tar tid att planera och samtala och framför allt att kompromissa.
Kärlek är en nödvändig beståndsdel i ett äktenskap, men också realism och planeringsförmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar