måndag 18 oktober 2010

Förmån att få vara kristen

Må han ge ert inre öga ljus, så att ni kan se vilket hopp han har kallat oss till, vilket rikt och härligt arv han ger oss bland de heliga, hur väldig hans styrka är för oss som tror – samma oerhörda kraft som han med sin makt lät verka i Kristus här han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen. (Ef. 1:18-20).

Om man har varit kristen länge kan det hända att man glömmer bort vilken förmån det är att få vara kristen. Man kanske glömmer vilken kraft det finns i förlåtelse och försoning, i bönen, i bibelordet, i löftet att vi skall få ärva himmelriket. Därför kan vi be om att få ett inre ljus så att vi bättre ser vilka förmåner vi har redan här i världen, just för att vi är kristna. Många av oss kristna är så vana med alla förmåner vi har som kristna så att vi inte tänker på att det är ett privilegium.
För andra kristna kan det vara så att det finns outnyttjade resurser i den kristna tron.

Jag hörde nyligen en predikant som sade att tio Guds bud kan förstås som en lång lista på förmåner. Första budet "Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.": Vi behöver inte söka efter livets medning i astrologi och new age för vi har redan den sanne guden. Tredje budet: "Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.": En sådan förmån att vi får vila och fira gudstjänst en dag. Åttonde budet: "Du skall inte vittna falskt mot din nästa.": En sådan förmån att vi kan leva i goda relationer med andra så att vi inte behöver tala illa om dem.

Vi skulle kunna läsa igenom hela listan på buden, hela trosbekännelsen, hela Fader vår och så mycket annat och påminna oss om alla förmåner vi får av tron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar