söndag 20 februari 2011

Gud är stor men finns i det lilla

"Som vågens minsta vikt är hela världen för dig, som en droppe av morgonens dagg, där den faller ner på jorden. Men du är barmhärtig mot alla, därför att du förmår allt, och du överser med människans synder, för att de skall omvända sig. Du älskar allt som finns till och avskyr ingenting av det du skapat, ty du skulle aldrig ha gett gestalt åt något du hatade." (Salomos vishet 11:22-24)

Gud är stor men finns i det lilla. Trots att Gud är hela univerums skapare, trots att han kanske till och med har skapat andra världar än just det jordklot som vi bebor, är jag och du viktiga för honom. Våra liv står i centrum för Guds uppmärksamhet. Han strävar hela tiden efter kontakt med oss.

Ibland frågar vi oss kanske om det verkligen är sant. Hör Gud de böner vi ber till honom? Ja, och han kanske till och med har svarat på dem fast vi inte har uppmärksammat det. Låt oss i dag vara öppna för att lyssna på Guds svar.

Guds svar kommer ofta till oss genom medmänniskor och genom händelser. Ändå är den säkraste källan till att höra Guds röst bibelordet. Vardagens händelser och medmännskornas kommenterar innehåller alltför mycket brus för att vi skall kunna urskilja Guds röst tydligt. Var öppen och observant mot vad människor säger, men pröva allt i bibelordet.

Gud välsigne din dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar