fredag 18 februari 2011

Vinst och förlust i Guds rike

Vad värderar vi högt i livet? Många människor svarar spontant att familjen, vänner och kanske naturen och miljön är viktiga saker. Det är ett bra svar. Men om man börjar tänka efter djupare finns det annat som vi också värderar högt. Att vi t.ex. bryr oss om vad andra tycker om oss är i grund och botten bra, eftersom det är viktigt att människor tar hänsyn till varandra och kan leva tillsammans. Om vi bryr oss för mycket om vad andra tycker om oss kan det däremot bli alldeles galet. Vi kanske blir oroliga och följer andras sätt att leva i stället för att själva - med Guds hjälp - leva det liv vi själva vill leva. I tonåren kan det lätt bli så att många i samma skola klär sig på ett liknande sätt. Senare i livet kan säkert också klädseln styras av vad andra tycker, men också yrkesval, heminredning och åsikter kan ibland styras av andra.
Paulus skriver. "Allt sådant som var en vinst för mig har jag för Kristi skull kommit att räkna som en förlust: "(Filipperbrevet 3:7) Paulus hade funnit sanningen i den kristna tron. Därför kändes det inte tungt att släppa annat i livet som inte var lika värdefullt.
Är det något vi bör släppa i våra liv för att ge plats till det som är mer värdefullt? Det kan vara en bra fråga att ta upp i bön i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar