söndag 13 februari 2011

En unik dag

I dag är det unik dag. Det dröjer 27 år innan sjätte söndagen efter trefaldighet återkommer. (Se Dagen.) Därför känns det extra viktigt att ta till sig dagens budskap "Gud verkar nu".
Att vi skall leva i nuet är inget unikt buskap. Det upprepas i många olika former. "Fånga dagen", säger man ibland. Att budskapet framförs ofta och i olika former gör det inte mindre viktigt. Det finns en fara i att vi ibland menar att vi har kommit för långt för att ta de enklaste budskapen på allvar. Vi behöver dagligen återvända till den kristna trons grunder och påminna oss om grunderna för livet och för vår tro. Om vi inte ständigt påminner oss om grunderna kan vi inte heller bygga vidare. Under många århundraden ingick läsning av budorden, trosbekännelsen och Fader vår i den vanliga morgonbönen som många människor bad varje dag. Det ger en bra grund för varje dag. Om du tycker att du redan kan buden, försök då läsa dem utantill och tänk varje dag på ett av dem och spegla ditt liv i det.
Gud verkar nu. Vad betyder det? Kanske Gud har gett mig och dig en gåva i den händelser som har inträffat just i dag. Eller också kanske Gud har gett oss en uppmaning genom en annan människa. När kvällen kommer kan vi tänka igenom dagen och försöka förstå hur Gud har verkat.
Gud välsigne din dag!

1 kommentar:

  1. Det är underbart att veta att Gud bor i enkelheten och att varje stund är ett litet rum i tiden...att upptäcka Guds gåvor i enkelheten föder tacksamhet och att upptäcka Gud i varje rum i tiden är stort...

    SvaraRadera