onsdag 2 februari 2011

Att på ett enkelt sätt stå för den kristna tron

Den apostoliska trosbekännelsen börjar med orden "Vi tror..." inte med "Jag tror...". Det är en viktig skillnad. I Sverige har man under de senaste århundadena betonat att tro är något strängt privat, varje människas ensak. Dagen skriver att Sverige är ett av världens mest avvikande länder när det gäller religionens plats i samhället och att vi svenskar därför måste integreras nu när vi stöter på invandrare där religionen spelar en självklar roll i livet och i gemenskapen mellan människor. Helt riktigt. Ibland är vi svenska kristna alltför försiktiga och tror att andra skall bli störda om vi visar vår tro. Visst är det riktigt att det blir uttröttande om någon alltid vill tala om Jesus och frälsningen med människor i omgivningen, men det är inte mer tröttande än om någon annan alltid vill tala om politik, fotboll eller mode med sådana som inte är intresserade. Lagom är bäst som vanligt, men lagom innebär också att man någon gång nämner sin tro och vad den betyder.
Här är några tips på hur man kan visa sin kristna tro för omgivningen:
* Passa på att tala om vad din tro betyder för dig någon gång när samtalet handlar om något där tron är relevant.
* Sätt upp en kristen bild på din arbetsplats. Om det inte finns plats för en stor bild är det helt tillräckligt med en liten. Om du inte har ett eget arbetsrum kanske du kan sätta den på ditt skåp eller på någon annan plats. En kristen tro väcker frågor och undran.
* Se till att du ber bordsbön. Du kan be den helt tyst och knäppa dina händer eller göra korstecknet. Bordsbön är också ett starkt vittnesbörd om din tro.

Om vi kristna är kloka och frimodiga och vågar stå för vår tro, så kommer den kristna tron att stå sig starkare i framtiden Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar