måndag 10 januari 2011

När man brinner av iver att få berätta

Det finns människor som är brinnande av tron. De har fått vara med om att Jesus Kristus har ingripit i deras liv och hjälpt dem att se saker tydligare än förr. De har fått vara med om en förändring och vill så gärna att andra också skall få göra det. Därför vill de av hela sitt hjärta dela med sig av de glada budskapet om Jesus till andra. (Kanske du är en av dem?)
Men finns det något som vill lyssna? En del brinnande människor vågar inte riktigt berätta om det som de har varit med om. Vad skall folk säga? Vågar man nämna Jesus under en kafferast på arbetet? Alltför ofta är vi för blyga. Många människor i din omgivning vill gärna höra talas om vad Jesus kan betyda för just dig. Du får däremot inte förvänta dig att de på en gång kommer till tro eller ens helt och hållet förstår vad du menar. Det behövs tid. De kommer säkert att komma ihåg vad du har sagt. Förr eller senare kommer de att plocka fram det ur sitt minne. Ibland måste det vara så att det är först när det händer något i livet som människor känner att de verkligen behöver Jesus. Så var det kanske för dig och så är det kanske också för människorna i din omgivning.
Du behöver inte berätta om din tro i tid och otid. När du har berättat kan du låta det gå en tid. Det kan hända att någon vill veta mer. "Var alltid beredda att svara var och en som kräver besked om ert hopp." (Första Petrusbrevet 3:15). När någon vill veta mer kan du också berätta, men var också beredd att lyssna på vad den andre verkligen vill veta. Hans kanske frågar efter något som du aldrig har tänkt på.
Det kan också vara så att det blir tyst och ingen frågar dig mer om din tro. Då kan du be för de människor som du har talat med. "Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelser för alla människor..." (Första Timotheosbrevet 2:1)
Försök tänka igenom vilka människor du skulle kunna be för. Be för någon eller några nu på en gång:
Herre, jag ber för.....
Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar