onsdag 24 november 2010

När Herren griper in genom mig eller dig

"Detta är dagen då Herren grep in. Låt oss jubla och vara glada!" (Psaltaren 118:24)

Ibland känns det som en hel dag kan gå utan att något särskilt har hänt. Vi stiger upp och äter frukost som vanligt, tar oss till arbetet eller skolan om vi inte är lediga av en eller annan orsak. Vi träffar ungefär samma människor som vi brukar träffa, men växlar också några ord med någon främling. På kvällen är man hemma och ordnar en del hemarbete, om man inte är borta på någon kvällsaktivitet.

Ändå är varje dag unik. Varje gång solen går upp börjar en helt unik dag som i sig är en gåva från Gud. Den kan innehålla både glädjeämnen och sorger, men ger samtidigt unika möjligheter. I dag kanske du har möjligheten att uppmuntra en människa som behöver uppmuntran. Vem du än är kan du bära på unika möjligheter att med några enkla ord förgylla en medmänniskas vardag.

Psalmisten som skrev Psaltaren 118 har varit med om stor svårigheter. "Jag var kringränd på alla sidor." (v. 11) Något händer som gör att samma person bara några rader senare kan jubla "Detta är dagen då Herren grep in. Låt oss jubla och vara glada!" (v 24). Vad som har hänt vet vi inte, men det kan ha varit en medmänniska som har gått Guds ärenden och stöttat den som var i behov av stöd.

Den dagen blev ingen förlorad dag, vare sig för den som blev hjälpt, eller för den som hjälpte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar