tisdag 31 maj 2011

Att blåsa liv i nådegåvorna

"Därför påminner jag dig om att du skall blåsa liv i den nådegåva från Gud som finns hos dig sedan jag lade mina händer på dig." (Andra Timotheosbrevet 1:6)

Paulus skriver till sin unge medarbetare Timotheos. Vid ett tidigare tillfälle har Paulus lagt sina händer på Timotheos och bett för honom för att utrusta honom för ett särskilt uppdrag i församlingen. Troligen har Timotheos inte insett vilka resurser som finns hos honom. Han har låtit dessa komma i glömska och gett upp alltför lätt. Han har inte vågat se sig själv som en tillräckligt väl utrustad Guds medarbetare på jorden. Det är därför Paulus uppmanar Timotheos att blåsa liv i nådegåvan.

Vi är utrustade med olika gåvor. Många gåvor och egenskaper har Gud lagt ned i våra gener, i just den kombination av gener som vi har ärvt av våra föräldrar. Dessa gener har kunnat utvecklas på ett särskilt sätt genom den uppväxt och de erfarenheter vi har fått. Gud har låtit oss bli unika individer. Än fler gåvor har vi fått genom den kristna tron, sådana gåvor som kallas nådegåvor.

De gåvor vi har fått får inte glömmas bort. De måste lockas fram gång på gång. Vi måste blåsa liv i dem, vi måste påminna varandra om de särskilda uppgifter vi har i familj, bland vänner, i samhället och i församlingen. Vilka är de gåvor du tydligast ser hos dig själv och dina närmaste?

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar