tisdag 8 juni 2010

Lag, ordning och andliga gåvor

"Lag och ordning" är ett uttryck som inte är ovanligt. Visst är lag och ordning viktigt. Det är något av det viktigaste som föräldrar kan lära sina barn. Det är något av det viktigaste som ungdomar kan lära sig av äldre förebilder.
"Johannes döparen sade: 'Jag döper er med vatten för omvändelsens skull. Men han som kommer efter mig är starkare än jag, och jag är inte värdig att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er med helig ande och eld.'"
Johannes döparen stod för lag och ordning. Han stod säkert både för att människor skulle följa människors lagar och Guds lagar.
Jesus har något att tillägga. Lag och ordning är bra, men det mer som är viktigt i livet. När Johannes säger att Jesus skall döpa oss med helig Ande handlar det bland annat om att Jesus vill få oss att upptäcka de andliga gåvorna som Gud vill ge oss:
Tjänstegåvorna som Gud lade ned i oss när han skapade oss: tjänandets gåva, undervisningens gåva, tröstens gåva, gåvan att frikostigt dela med sig, gåvan att vara ledare och gåvan att visa barmhärtighet. (Romarbrevet 12:7-8).
Vid sidan av tjänstegåvorna finns också andens gåvor som Gud ger senare i livet: att meddela vishet, att meddela kunskap, tron, gåvan att bota, att göra under, att tala profetiskt, att skilja mellan andar (skilja mellan gott och ont), att tala tungotal, att tolka tungotal. (Första Korinthierbrevet 12:8-11).

Gud har säkert lagt ned en eller flera av dessa gåvor i dig. Din uppgift är att upptäcka dem och använda dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar