onsdag 2 juni 2010

Att tro på det eviga livet.

En del människor tänker sig att kristen tro kretsar ganska mycket kring frågan om vi får komma till himlen när vi dör. Det är fel. Kristen tro kretsar mest kring frågan om hur vi kan vara Guds barn och Jesu lärjungar här i livet, alltså om frågan om hur vi samtidigt får vila i tryggheten att vi är Guds skapelse, att han har en mening med vårt liv, att vi är omslutna av hans kärlek och förlåtelse och att vi samtidigt för vår egen och för våra medmänniskors skull skall försöka leva ett riktigt liv. Det är också dessa två frågor som är centrum i Jesu undervisning.
Någon enstaka gång lyfter dock Jesus fram frågan om de dödas uppståndelse och det eviga livet i sin undervisning. Jesus sade till Marta: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" (Johannesevangeliet 11:25).
Gud vet att vi människor aldrig med vårt förstånd kan begripa vad som händer efter döden. Det var därför han lät Jesus dö och uppstå för vår skull. Det är intressant att Jesus inte frågade Marta "Förstår du detta?". Han frågade i stället "Tror du detta?". Kristen tro handlar inte om att förstå allt vad Jesus sade och gjorde. Den handlar om en relation. En god relation till en människa handlar om förtroende. Har vi förtroende på Jesus? Då tror vi också på honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar