lördag 18 juni 2011

Människor i alla åldrar behövs

"Låt ingen se ned på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet." (Första Timotheosbrevet 4:12)

Paulus uppmaning riktades till Timotheos som tydligen var en ung medarbetare. Medarbetare till Paulus och medarbetare till Gud. I många nya rörelser, både kristna kyrkor, väckelser och helt andra rörelser, har unga människor haft en stor betydelse. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att Paulus uppmaning skrevs i ett samhälle där de gamla var oerhört inflytelserika och bestämde det mesta. På den tiden var det viktigt att uppmärksamma de unga.
Det får inte heller glida över i det motsatta förhållandet: att vi ser ned på någon för att han eller hon är gammal. De flesta samhällen och organisationer mår bäst av att människor i olika ålder är med och styr och tar ansvar.

Låt alltså ingen se ned på dig för att du är ung - eller medelålderns eller gammal -, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar