måndag 13 juni 2011

Kristen livsstil

"Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen." (Matteusevangeliet 5:14-16)

I Dagen publiceras en artikel där två kinesiska religionsvetare intervjuas. De menar att det är de kristnas livsstil som lockar många kineser att bli kristna. Vi jordbävningen i Sichuanprovisen var det kristna snabbt på plats och hjälpte de drabbade. Samtidigt fungerar solidariteten bland de kristna i församlingarna på bra. Kyrkorna vill vara "staden på berget" som alla kan se.
Kristen livsstil är viktigt. Det finns dock alltid sådana som motsätter sig allt tal om kristen livsstil och menar att man inte skall "moralisera". Kanske oviljan mot tal om kristen livsstil kommer från att det ibland är ganska svårt att precisera vad som är kristen livsstil. Svårigheterna skall dock inte avskräcka oss. Även om alla kristna inte är överens om alla detaljer finns många områden där man borde vara överens. Generositet, vänlighet, ärlighet, omsorg och en konstruktiv vilja att lösa motsättningar som uppkommer och är en bra grund för en kristen livsstil som är som en "stad på berget". Fyll själv på med vad du tycker hör till en kristen livsstil.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar