söndag 18 september 2011

Herrens lag dag och natt

"Lycklig den som inte följer de gudlösa,
inte går syndares väg
eller sitter bland hädare
utan har sin lust i Herrens lag
och läser den dag och natt."
(Psaltaren 1:1)

Psaltaren börjar med ord som handlar om kärleken till Guds lag. Den är lycklig som har sin lust i Herrens lag och läser den dag och natt.
Bibelläsning är beroendeframkallande. Den som börjar läsa bibeln får lust att läsa mer. Den som sällan eller aldrig läser bibeln kanske tror att han redan vet ungefär vad som står i den och att det därför är onödigt att läsa mer. I själv verket är det alltid möjligt att göra nyupptäckter i bibeln. I den berättelse man har läst många gånger hittar man plötsligt sådant som är helt nytt.
"Dag och natt" syftar nog inte på att bibelläsaren inte skall syssla med något annat förutom att läsa bibeln. Nej, det syftar på att Herrens lag har att göra med allt i våra liv. Det är inte så att religion är en sektor i våra liv och om vi använder t.ex. 5 % av vår tid till religion så får vi sedan vara lediga och göra annat på återstående tid. Nej, Herrens lag är genomgripande. Den har med hela våra liv att göra. Först när vi helt och hållet hör till Gud är vi helt fria.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar