torsdag 20 oktober 2011

Bilden av Jesus välsignar oss

"Många har redan sökt ge en samlad skildring av de stora händelser som ägt rum ibland oss, så som de har berättats för oss av dem som från första stund var ögonvittnen och blev ordets tjänare, och efter att grundligt ha satt mig in i allt ända från början har nu också jag beslutat att i rätt ordning skriva ner det för dig, högt ärade Theofilos, för att du skall förstå att de upplysningar du har fått är tillförlitliga."
(Lukasevangeliet 1:1-4)

Evangelisten Lukas bemödade sig att ge en samlad skildring om Jesus Kristus och skriva ned berättelserna om honom "i rätt ordning." Enligt traditionen var Lukas också den förste som målade en bild av Jesus. Det är inte lätt att bedöma vilka traditioner som är riktiga och vilka som inte är det. Den här traditionen visar ändå att bilder av Jesus har en stor sprängkraft, något som har visat sig med all tydlighet när man i den saudiska fotbollsligan har förbjudit tatueringar med bilder av Jesus. (Dagen)
Om vi har en bild av Jesus Kristus i vår närhet blir vi påverkade av den. Det är en påminnelse om att Gud själv finns närvarande. Det är en påminnelse om att Jesus är Guds son och min Frälsare. Det är en påminnelse om hans vilja med våra liv. I Sverige behöver vi inte risker att någon förbjuder vare sig tatueringar med Jesus eller andra bilder. Låt oss använda den friheten.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar