fredag 28 oktober 2011

Att våga tro

"Från Shittim sände Josua, Nuns son, ut två män som spejare med uppdrag att se närmare på landet och på Jeriko. De gav sig i väg och kom till en sköka som hette Rachav och låg över i hennes hus."
(Josua 2:1)


Varför valde de två spejarna att just att övernatta hos en sköka, alltså en prostituerad? Kanske svaret var så enkelt att det var lätt för två främmande män att få komma in i en prostituerads hus. Eller valde de den prostituerade för att hon troligen kände många människor och kunde ge spejarna den information de behövde. I vilket fall som helst fanns skökan Rahav med i Guds plan.
Många människor har svårt att tänka sig att de finns med i Guds plan, att Gud verkligen har en mening med deras liv. Gud tvingar oss aldrig att bli hans medarbetare. Tvärtom, det krävs tro för att vi verkligen skall ta till oss nåden att vi är Guds barn och uppdraget som Guds medarbetare.
Den tron fanns hos skökan Rahav. Det hade varit spännande att få veta mer om henne. Hon och hennes anhöriga nämns i förbifarten några kapitel senare i Josuas bok. Vi får tro och hoppas att hon fick ett gott liv. Gud använder alla slags människor som sina medarbetare. Inte bara de välartade, utan även dem som misslyckas och är föraktade. Vi behöver aldrig tveka om Gud vill ha med oss att göra.

Låt oss be om att vi, liksom Rahav, ser vad Gud vill göra med våra liv.


Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar