tisdag 2 augusti 2011

Guds rika register av helande

"Han ger läkedom åt de förtvivlade,
han helar deras sår."
(Psaltaren 147:3)

I Dagen kan vi läsa om Suzette Hattingh som predikade på Livets Ords Europakonferens. Efter en operation som gått snett var hon rullstolsburen under en tid. Även under denna tid predikade hon helande och evangelium - från rullstolen. Senare lärde hon sig gå med kryckor och även utan dem. Hon berättar att hon lärt sig något av sjukdomstiden: att Gud älskar henne villkorslöst och att hon inte klarar sig på egen hand.

Jesus visar oss på många sätt att vi skall be för sjuka och tro att bönen kan leda till ett helande. Samtidigt visar den samlade kristna erfarenheten att under och helanden förekommer men att det också förekommer att den man ber för fortsätter att vara sjuk och avlider.
Vi bör öppna för att se att Gud handlar på många olika helande sätt:
* I skapelsen har Gud lagt ned helande krafter som gör att kroppen läker sig själv.
* I naturen har Gud skapat växter som utgör en beståndsdel för läkemedelsframställning och som bidrar till helande.
* I människan har Gud lagt ned intelligens som har möjliggjort för utvecklandet av läkarvetenskapen.
* I den kristna församlingen finns förbönen och dessutom en politiv syn på livet som en Guds gåva som bidrar till under och helande.

I Psaltaren kan vi läsa att Gud ger läkedom åt de förtvivlade och att han helar deras sår. Observera att det inte står att Gud ger läkedom åt de sjuka. Ibland är helandet en sinnesförändring, en livsvilja som infinner sig trots att sjukdomen eller krämporna inte försvinner helt och hållet. Gud helar ibland de inre såren, även om de yttre inte helas.

Låt oss var öppna för att Gud helar på olika sätt. Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar