fredag 13 april 2012

INRI och Jesus som hela universums kung

"Pilatus hade också låtit skriva ett anslag som sattes upp på korset, och där stod: Jesus från Nasaret, judarnas konung. Detta lästes av många judar, eftersom platsen där Jesus korsfästes låg strax utanför staden, och texten var på hebreiska, latin och grekiska."
(Johannesevangeliet 19:19-20)Bokstäverna INRI är en förkortning av det latinska uttrycket "Iesus Nazarenus, rex Iudaeorum", som betyder "Jesus från Nasaret, judarnas konung". På krucifix kan ibland också de grekiska och hebreiska översättningarna anges.
Det brukar anges att skylten sattes upp för att ange varför Jesus avrättades. Det är osäkert om det var vanligt att sådana skyltar sattes upp vid avrättningar eller inte.

Skylten sattes upp för att varna andra för att göra uppror mot Rom, och för att skymfa Jesus. De som förstår vem Jesus är ser dock en djupare mening i skylten. På korset bröt Jesus den onda cirkeln genom att inte kräva hämnd. Han besegrade synden och djävulen och blev så inte bara judarnas utan hela universums kung.

Gud välsigne dig!

1 kommentar:

 1. God fortsättning <3<3<3
  Årets fattigaste månad vill jag tipsa om några SPARTIPS:
  Campadre:
  https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
  Lyko:
  https://referme.to/9vACAmo
  Best secret:
  https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
  Refunder
  http://www.refunder.se/b/Spara50
  eller
  https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355

  SvaraRadera