onsdag 24 augusti 2011

Tatueringskors - människor från olika kulturer


"Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus."
(Galaterbrevet 3:28)

Vi människor känner oss mer säkra tillsammans med människor som liknar oss och mer osäkra med människor som är annorlunda. När Paulus skriver att ingen längre är "jude eller grek", handlar det om att skillnaderna mellan oss inte längre skall sätta gränser. Självklart spelar vår nationalitet och den kultur där vi har vuxit upp en roll för hur vi är som människor, på samma sätt som vår sociala bakgrund och vårt kön.
Paulus menar inte att skillnaderna skall raderas ut, utan att de inte skall vara ogenomträngliga murar mellan människor. Våga ta steget att lära känna människor som är mycket olika dig själv!
Kors är vanliga som motiv för tatueringar. Många gånger är de inspirerade av två helt olika kulturer. Maorierna på Nya Zeeland har av tradition tatueringar som består av slingor. Kelterna har använt kors där flätade mönster och ringar varit vanliga. Många tatueringskors är inspirerade av båda dess kulturer. Vissa Nya Zeeländare visar genom dessa kors att de har sina rötter i båda dessa kulturer. Samtidigt är korset en symbol för den kristna tron.
Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar