lördag 6 augusti 2011

Bönen som en god vana

"[Jesus sade:] Nej, när du ber, gå då in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader som är i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig."
(Matteusevangeliet 6:6)

Att börja be är att ta steget från teori till praktik. När vi ber får den kristna tron ta plats i våra liv på ett tydligt sätt. Om vi sätter upp relger för när vi ber är det lättare att göra bönen till en god vana. För någon passar det bäst att be på morgonen, för andra på kvällen. Någon ber helst när han är ute och promenerar. Andra går gärna in i en kyrka för att be.
En annan hjälp för bönen är orden tack, hjälp och förlåt. Om man nämner sådant som har hänt under dagen och tänker igenom vad man har att tacka för, vad man behöver hjälp till och vad man vill ha förlåtelse för, är bönen samtidigt ett sätt att ta ansvar för ens liv. Man låter inte händelserna flyga förbi utan att man tänker igenom dem.
Vad blir då belöningen? Jesus utlovar ju en belöning till den som ber. Belöningen är snarast den att den som ber aldrig är ensam. Gud finns med i ens tankar och kamp i både stora och små frågor.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar