fredag 26 augusti 2011

Nådeåvorna och människorna i din omgivning

"Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. Hos var och en framträder Anden så att den blir till nytta. Den ene får genom Anden gåvan att meddela vishet, den andre kan med samma Andes hjälp meddela kunskap. En får tron genom Anden, en annan genom samma Ande gåvan att bota, en annan får kraft att göra under. En får förmågan att tala profetiskt, en annan att skilja mellan olika andar. En kan tala olika slags tungotal, en annan kan tolka tungotal. Allt detta åstadkommer en och samma Ande genom att fördela sina gåvor på var och en så som den själv vill.
(Första Korinthierbrevet 12:4-11)

Läs igenom listan på nådegåvorna:
gåvan att meddela vishet
meddela kunskap
tron
gåvan att bota
att göra under
tala profetiskt
skilja mellan olika andar
tala olika slags tungotal
tolka tungotal
Troligen kan du känna igen gåvor hos människor i din omgivning i den här listan. Den som har trons gåva har en fast, stabil och trygg tro som inte rubbas så lätt. Han eller hon kan därför hjälpa andra vars tro ibland vacklar.
Den som talar profetiskt har förmågan att se klart och säga sanningar. Den som kan skilja mellan andar har förmågan att se vad som är gott och vad som är ont, vad som är uppbyggeligt och vad som är nedbrytande.
Ta vara på människorna i din omgivning och deras förmågor.

Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar