torsdag 16 juni 2011

Det korsade korset - att vara en förebild


"Där [i Rom] stannade han [Paulus] i hela två år på egen bekostnad. Han tog emot alla som kom för att besöka honom, och han förkunnade Guds rike och undervisade om herren Jesus Kristus med stor frimodighet och utan att bli hindrad. " (Apostlagärningarna 28:30-31)

Det korsade korset består av fyra latinska kors som sträcker sig ut från centrum. Det återfinns i Täbys och i en något annan version i Köpings vapen.
Det korsade korset brukar symbolisera mission, den kristna trons spridning i världen. Vi skall inte tänka oss att mission enbart handlar om när missionärer reser ut till främmande länder och förkunnar kristen tro.
Mission är något som berör var och en av oss. Var och en av oss kan säkert räkna upp andra människor som i vår barndom eller ungdom eller senare varit förebilder för oss i den kristna tron. På samma sätt är vi också förebilder för andra. Ibland är vi bra förebilder, ibland dåliga, men vi kan inte undvika att påverka andra.
Låt oss inspireras av det och i det lilla i ord och handling vara vittnen om den kristna tron.

Under några dagar kommer det inte att komma några inlägg på den här bloggen. Jag återkommer i augusti. Gud välsigne dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar