lördag 22 oktober 2011

Jorden skall förgå, men när?

"Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall inte förgå.
Dagen och timmen känner ingen, inte ens änglarna i himlen, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Se till att ni håller er vakna, ni vet inte när tiden är inne. Det blir som när en man har rest bort; han har lämnat sitt hus och låtit sina tjänare ta hand om det, var och en med sin uppgift, och han har befallt portvakten att vaka. Håll er alltså vakna, ni vet inte när husets herre kommer, om det blir på kvällen eller vid midnatt eller i gryningen eller på morgonen. Se upp, så att han inte plötsligt kommer och finner er sovande. Jag säger till er, och jag säger till alla: Håll er vakna!"
(Markusevangeliet 13:31-37)

Inte ens Jesus själv vet när himmel och jord skall förgå. Det är bara Gud Fader som vet det. I alla tider har det framträtt överhettade predikanter som har trott sig kunna förutsäga när jorden skall gå under. Vi har nyss (DN) hört talas om predikanten Harold Camping som än en gång har misslyckats att förutsäga jordens undergång.

Men vi har ingen orsak att göra oss lustiga över honom. Betydligt farligare än att göra misstaget att försöka fastställa dagen och timmen för jordens undergång är det när vi lever som om vi tror att jorden eller vi själva skall bestå för evigt. Jesus uppmanar oss att hålla oss vakna, att leva som om vi får möta vår domare när som helst.

Gud välsigne dig!

1 kommentar:

  1. Det enda man vet med säkerhet är att när vår sol slocknar tar den jorden med sig. Detta sker om sisådär 5 miljarder år. Innan dess vet vi ingenting om framtiden. Att inte göra sig lustig över en man som spenderat över 100 miljoner dollar under 7 år på att förutspå jordens undergång och dessutom räknat fel vid båda tillfällena är svårt

    SvaraRadera